Потенціометричні сенсори для визначення граміну - Кормош, Жолт; Зубеня, Наталя (СНУ, 2014)
Створено грамін-селективний сенсор, що містить як електродо-активну речовину іонний асоціат граміну із бромфеноловим синім, тетрафенілборатом, тетрайодостибіатом і тетрайодобісмутатом. Робочий інтервал кислотності 3–8. Інтервал лінійності електродної функції перебуває в межах n∙10-5–n∙10-1 моль/л, крутизна 52 мВ/рС. Розроблений сенсор апробовано при потенціометричному визначенні граміну у модельних розчинах.
Keywords: потенціометричне визначення; іон-селективні електроди; грамін