Державна політика України в релігійній сфері у 2014-2023 рр. - Назарук, Олександр Борисович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У Вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, сформульовано її мету і завдання, об’єкт і предмет дослідження, методологічну базу, практичне значення отриманих результатів. У Розділі 1 «Теоретико-методологічні засади дослідження державної політики в релігійній сфері» висвітлено стан вивчення проблеми в науковій літературі а також її теоретичні і практичні аспекти. У розділі 2 «Правова база та інституційні механізми державного управління в релігійній сфері» здійснено структурно-функціональний аналіз діяльності владних інституцій, що здійснюють управління в релігійній сфері. Розділ 3 розкриває проблемні моменти реалізації державної політики у сфері релігії та церкви й визначає шляхи оптимізації взаємодії між державою та церквою. У висновках підсумовано результати дослідження.
Keywords: державна політика; Україна; релігія; церква