Патріотичне виховання у контексті формування гуманітарної освіченості фахівців нового покоління - Кульчицький, Віталій; Kulchytskyj, V.J. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Статтю присвячено дослідженню особливостей патріотичного виховання у контексті формування гуманітарної освіченості фахівців нового покоління; на засадах вивчення мети і змісту патріотичного виховання проаналізовано особливості і шляхи покращення формування гармонійно-розвинутої особистості із урахуванням викликів і пріоритетів сьогодення; зроблено висновки про те, що єдність професійної та гуманітарної підготовки фахівців нового покоління стає однією із найважливіших вимог до освіти.The article studies the characteristics of patriotic education in the context of liberal education of professionals of a new generation; based on the study of the purpose and content of patriotic education of the peculiarities and ways to improve the formation of harmoniously developed personality, taking into account the challenges and priorities of today; it is concluded, that the unity of professional and liberal training of a new generation is one of the most important requirements for education.
Patriotic education in the context of formation of new generation experts’ liberal education
Keywords: патріотичне виховання; patriotic education; гуманітарна освіта; молодь; фахівець нового покоління; особистість; liberal training; youth; new generation expert; personality