Регулювання продуктивності лісів - Кичилюк, Олександр Володимирович; Гетьманчук, Анатолій Іванович; Войтюк, Василь Петрович; Андреєва, Валентина Вікторівна; Шевчук, Михайло Йосипович; Kychyliuk, Oleksandr V.; Hetmanchuk, Anatolii I.; Voitiuk, Vasyl P.; Andreieva, Valentyna V.; Shevchuk, Mykhailo Y. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Метою виконання практикуму та розрахункової роботи є закріплення теоретичних знань з дисципліни та опрацювання студентами системи заходів з проведення реконструкцій малоцінних молодняків, створення піднаметових культур, покращення умов життєдіяльності лісових ценозів шляхом внесення добрив, введення ґрунтопокращуючих порід з ціллю підвищення господарської цінності, біологічної стійкості та продуктивності штучних і природних деревостанів і т.п. У методичних рекомендаціях наведено основні інформаційно-довідкові та нормативні матеріали для прийняття необхідних інженерних рішень і проведення розрахунків під час виконання практичних робіт, а також методичні поради стосовно опрацювання і оформлення окремих завдань розрахункової роботи з регулювання продуктивності лісів.
Keywords: продуктивність лісу; лісові культури; реконструкція насаджень; піднаметові культури; низькоповнотні насадження; capability of forest; forest cultures; conversion; subordinate crop; incomplete stands