Конфліктологічна компетентність майбутнього вчителя початкової школи: теоретичний аналіз - Левкович, Альона; Levkovich, Alina (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Проблема формування конфліктологічної компетентності як складової частини професійно педагогічної компетентності сучасного вчителя актуальна й потребує негайного теоретико-методичного розв’язання. У статті розкрито сутність поняття конфліктологічна компетентність особистості, її особливості формування у вчителя початкової школи; складники конфліктологічної компетентності майбутніх учителів початкової школи.Проблема формирования конфликтологической компетентности как составной части профессионально-педагогической компетентности современного учителя является актуальной и требует немедленного теоретико-методического решения. В статье раскрыта сущность понятия конфликтологическая компетентность личности, ее особенности формирования в учителя начальной школы; составляющие конфликтологической компетентности будущих учителей начальной школы.Thе problem of forming competence as a part of professional pedagogical competence of modern teacher is urgent and immediate needs of its theoretical and methodological solutions. The aim of the article is a theoretical analysis of conflict competence elementary school teacher. The article reveals the essence of the concept of personality conflict competence, it features the formation of an elementary school eacher; components of conflict competence of primary school teachers.
Conflictological Competence of Primary School Teachers: a Theoretical Analysis.
Keywords: конфліктна компетентність; конфліктологічна компетентність; професійно-педагогічна компетентність; комунікативність особистості; конфліктологічна компетентність майбутнього вчителя початкової школи.; конфликтная компетентность; конфликтологическая компетентность; профессионально-педагогическая компетентность; коммуникативность личности; конфликтологическая компетентность будущего учителя начальной школы; conflict competence of the conflict competence, professional pedagogical competence, communicative personality of the conflict competence of a primary school teacher