Актуальні проблеми світового господарства і МЕВ - Корнелюк, Ольга Антонівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Навчальна дисципліна покликана ознайомити студентів з актуальними проблемами сучасного глобалізованого світового господарства і особливостей прояву в ньому головних форм міжнародних економічних відносин, розкрити причини виникнення таких проблем і дослідити ставлення до них з боку держав як головних суб’єктів глобалізованої системи світогосподарських зв’язків; оцінкою впливу проблем, що існують у світовому господарстві та міжнародних економічних відносинах, на сучасні світогосподарські процеси; оглядом можливих шляхів подолання існуючих проблем у розвитку світового господарства та МЕВ.
Keywords: глобальні економічні трансформації; інституціональний устрій світового господарства