Актуальні проблеми розвитку туризму на узбережжях морів та океанів - Ткачук, Леоніла; Tkachuk, Leonila (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
Проаналізовано передумови розвитку туристичної діяльності на узбережжі Світового океану, а також вплив туризму на природу та економіку прибережних регіонів. Виявлено особливості організації й схарактери- зовано сучасний стан та проблеми туризму на морських узбережжях. Обґрунтовано тенденції екологізації ту- ристичної діяльності та впровадження стандартів сталого розвитку узбережних і морських туристичних дести- націй. Сформульовано концептуальні засади розвитку морського екологічного туризму в Індонезії, у зв’язку з чим визначено цілі та інструментарій національної туристичної політики. Описано основні дестинації мор- ського екологічного туризму й актуальні тенденції розвитку закладів розміщення. The purpose of this paper is to explain how the tourism sector can coordinate effectively in the overall development of coastal zones and contribute to those long-term sustainability. Therefore the impact of tourism and related industries on the environment and economy of coastal regions was analyzed. Author considered the preconditions, features and problems of coastal tourism development. It made it possible to prove the trends of greening of tourism activities and implementation of sustainable development standards of coastal tourist destinations. Specific areas of the sustainable coastal tourism development were considered by the example of Indonesia. Conceptual principles of marine ecological tourism and tools of tourism management in Indonesia were revealed. In the article were described the Indonesia's basic marine eco-tourism destinations and also the latest resort hotels development trends were defined.
Actual Problems of Tourism Development on the Shores of the Seas and Oceans
Keywords: рекреаційне використання прибережних зон; морський туризм; узбережний туризм; дестинації екологічного туризму; Індонезія; recreational use of coastal zones; marine tourism; coastal tourism; eco-tourism destination; Indonesia