Інфінітив як атрибутивна синтаксема - Гандзюк, Олександра Михайлівна; Handzyuk, O.M. (Таврический национальный университет имени В.И. Вернадского, 2005)
У статті йдеться про інфінітив як атрибутивну синтаксему. Аналізується специфіка атрибутивного фунціонування інфінітива. Подаються семантичні групи іменників, які уможливлюють атрибутивне вживання інфінітива. The article considers the Infinitive as attributive syntaxems. The peculiaritics of the attributive functioning of the Infinitive are analized. The semantic group of nouns are given which make the attributive usage of the Infinitive possible.
Гандзюк Олександра Михайлівна - канд. філол. наук, доцент кафедри української мови Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: атрибутивна синтаксема; атрибутивне функціонування; семантичні групи іменників; attributive syntaxems; attributive functioning; semantic group of nouns