Сутність поняття «художньо-творчі здібності учнів початкових класів НУШ» - Мовчун, Лілія Василівна (My University, 2025)
Розкрито аспекти сутності поняття «художньо-творчі здібності» учнів початкових класів. Теоретична і практична значущість проблеми розвитку художньо-творчих здібностей особистості визначили широту й інтенсивність її дослідження у психології і педагогічній науці. Під художньо-творчими здібностями молодших школярів розуміється сукупність певних психофізичних властивостей особистості, які у своїй функціональній єдності забезпечують здатність до певної творчої діяльності, зокрема образотворчої, засобами створення художніх образів.
Keywords: творчість; творча діяльність; творчі здібності; творче мислення; творчо розвинена особистість; учень початкових класів; творчі здібності