Товарна форма організації суспільного виробництва в умовах розвитку національної економіки України (другої половини ХVII - кінця XVIII ст.) - Павлова, Олена Миколаївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
На основі архівних і документальних матеріалів, даних різних видів публікацій вивчається господарське життя України ХVІІ – ХVІІІ ст. у галузі сільського госпoдарства, ремесла, промислів й мануфактур. Розглядаються товарно - грошові зв’язки та організація господарств ринкового типу. Видання рекомендоване науковцям, викладачам вищих навчальних закладів, авспірантам, здобувачам, студентам університетів, академій, інститутів, коледжів, учнів й вчителів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, всіх тих, хто цікавиться економічною історією України.
Keywords: суспільне виробництво; національна економіка; організація виробництва; економіка України