Розробка системи «Кабінет здобувача освіти Волинського національного університету імені Лесі Українки» - Гуменюк, Павло Андрійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Магістерська робота присвячена розробці веборієнтованої інформаційної системи «Кабінет здобувача освіти Волинського національного університету імені Лесі Українки», призначеної для автоматизації освітніх процесів у закладі вищої освіти. Актуальність теми зумовлена необхідністю цифровізації освіти, підвищення ефективності управління навчальним процесом та інтеграції сучасних онлайн-технологій у систему взаємодії між студентами, викладачами та адміністрацією університету. У роботі розглянуто теоретичні основи побудови інформаційних систем у сфері освіти, виконано аналіз сучасних технологій веброзробки (Laravel, MySQL, Vue.js, Redis, Docker) та здійснено порівняння відомих освітніх платформ — Moodle, Microsoft 365, Google Workspace for Education. На основі проведеного аналізу спроєктовано власну систему, яка забезпечує авторизацію користувачів, персональний кабінет здобувача освіти, доступ до розкладу, успішності, електронних курсів та інтеграцію з Microsoft 365. Розроблена система реалізована із застосуванням архітектури «клієнт-сервер» та принципів REST API, що забезпечує масштабованість, безпеку та можливість подальшої інтеграції з внутрішніми сервісами університету. У результаті впровадження очікується підвищення якості освітнього процесу, зручності доступу до інформації та рівня цифрової взаємодії між усіма учасниками навчання.
Keywords: веборієнтована система; цифровізація освіти; Laravel; інформаційна система; студентський кабінет; Microsoft 365; Moodle; ВНУ