Басейн річки Коростинка: сучасний рекреаційний потенціал об’єктів ПЗФ - Ковальчук, Сергій Ігорович; Стельмах, Валентина Юріївна; Карпюк, Зоя Костянтинівна; Чижевська, Лариса Тарасівна; Качаровський, Роман Євгенович (My University, 2022)
Досліджено рекреаційний потенціал малих річок Волинської області, зокрема правої притоки р. Прип’яті – р. Коростинка. Виокремлено інформацію щодо території басейну річки. Описано морфометричні показники русла річки та басейну водозбору. Здійснено аналіз особливостей об’єктів природно-заповідного фонду (ПЗФ), що приурочені до прибережної частини басейну р. Коростинка. Вивчено потенціал використання природоохоронних територій для рекреації. Запропоновано заходи оптимізації функціонування об’єктів ПЗФ.
Keywords: природно-заповідний фонд; рекреаційний потенціал; р. Коростина; р. Прип’ять; Камінь-Каширський район; Волинська область; 911.3:379.8]:556.51(477.82)