Телескопія як один із новітніх способів словотвору в англійській мові - Галишин, І. М.; Halyshyn, I. M. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
Статтю присвячено телескопії як одному з новітніх способів словотвору в англійській мові, що пов’язано з мовною економією з огляду на історичні, політичні, географічні, соціальні, економічні, культурні умови суспільства. Дослідження та аналіз телескопічних одиниць в англійській мові дали змогу вивчити причини їхнього виникнення, визначити їхню класифікацію, галузі вживання та функціонування. Результати досліджень ґрунтуються на даних етимологічного словника та матеріалах Британського національного корпусу (BNC). The article deals with telescopy as one of the new ways of English language derivation as the language associated with savings in connection with historical, political, geographical, social, economic, cultural conditions of society. Research and analysis of telescopic units in the English language helped to examine their causes, to determine their classification, their field use and operation. The research results are based on data and Etymological Dictionary of British national body (BNC).
Telescopy as One of the New Ways of English Language Derivation
Keywords: телескопія; телескопічні одиниці; аналогія; гаплологи; “осколковий елемент”; telescopy; telescopic unit; analogy; haplolohy; antipersonnel element