Електронний документообіг: інновації та перспективні напрями розвитку - Трофімук-Кирилова, Тетяна Михайлівна (Харківська державна академія культури, 2024)
У статті розглядаються особливості електронного документообігу як ключового елемента сучасного управління організаціями. Акцент зроблено на інноваційних технологіях, таких як штучний інтелект, блокчейн, хмарні та мобільні рішення, які сприяють підвищенню ефективності, зменшенню витрат та забезпеченню безпеки даних. Проаналізовано переваги автоматизації документообігу, зокрема швидкість обміну документами, скорочення паперових витрат і спрощення доступу до інформації. Також підкреслено значення законодавчого регулювання цієї сфери, зокрема через Закон України «Про електронні документи та електронний документообіг». У статті наголошується на перспективах розвитку електронного документообігу в умовах сучасних викликів.
Keywords: електронний документообіг; електронний документ; автоматизація; блокчейн; мобільні додатки для управління системами електронного документообігу