Концепції сучасного природознавства - Павловська, Тетяна Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Предметом вивчення навчальної дисципліни „Концепції сучасного природознавства” є система наукових знань про історію й сучасний стан природничо-наукового пізнання, світоглядні й методологічні уявлення, які формуються в нашу епоху. Мета навчальної дисципліни „Концепції сучасного природознавства” – сприяти формуванню у студентів усвідомленого розуміння широкого кола природознавчих та гуманітарних ідей, логічного осмислення фундаментальних законів та їх зв’язків з природознавством.
Keywords: сучасна фізична картина світу; класифікація методів наукового пізнання; системне природознавство; сучасні засади природокористування