Чи планувала ОУН антипольську акцію наприкінці 1930-х рр.? - Зайцев, Олександр; Zaytsev, O. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Наприкінці 1930-х рр. в ОУН існувала радикальна течія, яка виступала за повне «очищення» західно-українських земель від поляків силовими методами. Відкритим, однак, залишається питання, чи мала ця течія визначальний вплив на політику ОУН. In the late 1930s, there was a radical trend in the OUN, which proposed the complete «cleaning» of Western Ukraine from the Poles by force. However, the question whether this trend had a determining influence on the OUN’s policy remains open.
Did the OUN Planned Anti-Polish Action in the Late 1930s?
Keywords: Організація українських націоналістів; польсько-українські стосунки; етнічні чистки; Organisation of Ukrainian Nationalists; Polish-Ukrainian relations; ethnic cleansing