Про динамічну поведінку електроаналітичних процесів при амперметричному визначенні уротропіну (харчової добавки Е-239) - Ткач, В. І.; Болотін, О. В.; Волнянська, О. В.; Нечiпорук, В. В.; Tkach, V. I.; Bolotin, O. V.; Volnyanskya, O. V.; Nechiporuk, V. V. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2010)
Вивчено взаємодію органічного катіона гексаметилентетраміну (уротропіну UROН+) – харчової добавки Е-239 з гетерополіаніонами структури Кеггіна. Для вивчення складу асоціатів, які утворюються, а також для встановлення значень іонних добутків асоціатів був використаний метод амперометричного титрування з індикацією точки еквівалентності за силою дифузійного струму електровідновлення гетерополіаніона структури Кеггіна. Запропоновано математичну модель електроаналітичних реакцій, що базується на двох змінних – поверхневій концентрації ГХ адсорбованої речовини Х (Х = (Cat)3PMo12O40) та об’ємній концентрації С0 даної речовини біля поверхні електрода. За допомогою методів лінійної теорії стійкості та біфуркаційного аналізу досліджено вплив різних факторів на стійкість та відтворюваність аналітичного сигналу. Interaction organic kations of urotropine and heteropolyanions of Keggin’s structure was investigated. For research of composition of associates which are formed, correlation of reacting components, and also for an establishment of values of ionic products of associates have been used a method of amperometric titrations with indication of equivalence point on force of a diffusive current of electroreduction of Keggin’s structure heteropolyanion. The mathematical model of electroanalytical responses is offered, which is based on two variable − superficial concentration ГХ of adsorbed substanceХ (Х = (Cat)3PMo12O40) and volumetric concentration С0 of this substance near to the electrode surface. With utilization methods of the linear theory of stability and the bifurcation analysis explonation influence different factors on firmness and reprodusibility analytical signal.
About Dynamical Behavior of Electroanalytical Processes in the Amperometric Determination Urotropine (Food Addition E-239).
Keywords: уротропін; амперометричне титрування; гетерополіаніон; гетерополіаніон; структура Кеггіна; urotropin; amperometry titration; heteropolyanion; Keggin’s structure