Драматургія Лесі Українки в теорії драми М. Ласло-Куцюк - Соколова, Вікторія; Sokolova, Viktoriya (Німецько-Українське Наукове Об’єднання ім. проф. Юрія Бойка-Блохина, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Аналізу піддається теорія драми М. Ласло-Куцюк, основні положення якої викладені в її монографічних працях. Характеризуються методологічні підходи М. Ласло-Куцюк в дослідженні світової та української драматургії. Визначається місце драматургії Лесі Українки в концепції дослідниці, особливості літературознавчої рецепції, окреслюються ознаки її драматичної творчості з точки зору компаративістики, інтертекстуалістики, психоаналізу, соціоніки.The subject of our analysis is the theory of drama by M. Laslo- Kutsiuk, the main provisions of which are set out in her monographic works. We also characterize the methodological approaches of M. Laslo-Kutsiuk in the study of world and Ukrainian drama. Further, we determine how Lesia Ukrainka’s drama fits with the concepts of the researcher, look at the peculiarities of the literary perception, and outline the hallmarks of the author’s dramatic works from the point of view of comparative studies, intertextualistics, psychoanalysis, and socionics.
LESIA UKRAINKA’S DRAMATURGY IN THE THEORY DRAMA BY M. LASLO-KUTSIUK
Keywords: драматургія; теорія драми; соціоніка; Леся Українка; Магдалина Ласло-Куцюк; dramaturgy; drama theory; socionics; Lesia Ukrainka; Mahdalyna Laslo-Kutsiuk