Особливості методики навчання кидка м’яча в кошик учнів 5-х класів - Поляковський, В; Грициляк, С; Швай, О; Поляковська, Р; Poliakovski, V; Grytsyliak, S; Shvai, O; Poliakovska, R (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Різноманітність рухів у баскетболі сприяє зміцненню нервової системи, рухового апарату, діяльності всіх систем організму школярів. Кидок у кошик є одним із найголовніших ігрових прийомів у баскетболі. У процесі аналізу науково-методичних публікацій встановлено, що питанням методики навчання й рівня засвоєння техніки виконання кидка м’яча в кошик учнями загальноосвітніх шкіл приділяється недостатньо уваги. У статті висвітлено характерні помилки, які виникають під час вивчення техніки кидка м’яча в кошик, надаються орієнтовні вправи та рекомендації щодо їх усунення. Розглянуто динаміку засвоєння цього прийому учнями 5-х класів. The variety of movements in basket-ball helps strengthening of neural system, vestibular apparatus, functioning of all systems in pupuils’ organisms. Throw of a ball into a basket is one of the most important playing modes in basketball game. In the process of the latest scientific methodological publications’ analysis it was defined that the issues which study methodology of teaching and the level of secondary school students throw a ball into a basket accomplishment technique mastering is not paid attention enough. The article presents typical mistakes which appear in the process of throwing a ball into a basket learning, gives approximate exercises and recommendations how to avoid them, analyses the dynamics of this mode learning among pupils of the fifth grade.
Peculiarities of Teaching Methods of Throw Ball in a Basket Among Students of the Fifth Grade
Keywords: баскетбол; учні; кидок м’яча у кошик; методика навчання; basketball; students; throwing of a ball in a basket; methodology of teaching