Політичний дискурс ПРЕЗИДЕНТСЬКІ ВИБОРИ В УКРАЇНІ – 2010: суб’єкти та предикати пропозицій (на матеріалі англомовного політичного електронного медіа-дискурсу) - П’єцух, О. І.; Pjetsukh, O. I. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті розглянуто образ ПРЕЗИДЕНТСЬКІ ВИБОРИ В УКРАЇНІ – 2010, створений у політичному дискурсі англомовних електронних ЗМІ. Зазначений образ аналізовано шляхом виявлення та опису суб’єктів пропозицій. Останні моделюються за методикою концептуального аналізу, із застосуванням понять концепто- сфери та домена. Предикати аналізованих пропозицій оцінюються шляхом використання семіотичного квадра- та Греймаса. This article focuses on the image PRESIDENTIAL ELECTION IN UKRAINE – 2010 formed by the political discourse of the electronic mass-media. The analysis of the elections’ image is done through the studying of the subjects of proposition by means of the method of the conceptual analysis using the conceptual sphere and domain. The predicates of propositions are estimated by means of Greimas’ semiotic square.
Political Discourse PRESIDENTIAL ELECTIONS IN UKRAINE – 2010: Subjects and Predicates of Propositions (on the Data of Political Mediadiscourse)
Keywords: політичний дискурс; концептосфера; домен; суб’єкти пропозицій; предикати пропозицій; political discourse; conceptual sphere; domain; subjects of prepositions; predicates of prepositions