Планування диференційованої фізичної підготовки підлітків з урахуванням темпів їх біологічного дозрівання. - Сітовський, А. М.; Чижик, В. В.; Sitovskyi, A. M.; Chyzhyk, V. V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Запропоновано схему розподілу часу навчальних навантажень, що дає можливість вибіркового впливу на різні сторони фізичної підготовленості для забезпечення гармонійності розвитку рухових здібностей учнів 7-х класів, ураховуючи індивідуальні особливості розвитку моторики, зокрема темпи біологічного дозрівання школярів. Offered diagram of time allocation of study loading gives the opportunity of selective influence on different sides of physical preparedness for providing of harmonious movement capacities development of the 7 th form pupils, taking into consideration personal peculiarities of motorization development, namely pupils biological ripening tempos.
Differential physical Planning of Teenagers with Consideration of their biological Ripening Tempos.
Keywords: фізична підготовленість; темпи біологічного дозрівання; рухові здібності; диференційована фізична підготовка; підлітки; physical preparedness; biological ripening tempos; movement capacities; differential physical preparedness; teenagers