Творчість Т. Шевченка у світлі навчально-виховних завдань читанок Петра Волиняка - Яблонський, Максим Романович (Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти, 2025)
На матеріалі читанок Петра Волиняка «Лани», «Дніпро», «Київ», «Барвінок», «Запоріжжя», виданих у діаспорі, проаналізовано навчально-виховний потенціал творчості Т. Шевченка.
Keywords: педагогічне краєзнавство; україноцентризм; українська діаспора; Петро Волиняк; редакційно-видавнича діяльність; творчість Т. Г. Шевченка; читанки Петра Волиняка: «Лани», «Дніпро», «Київ», «Барвінок», «Запоріжжя»; 94-054.57(=161,2)(71):821.162.2.09(092)