МІСЦЕВІ ГЕОГРАФІЧНІ ТЕРМІНИ У ПОКУТСЬКИХ ТА ЗАХІДНОПОЛІСЬКИХ ГОВІРКАХ - Білінська, Любов; Bilinska, L. (My University, 2010)
У статті розглянуто мікротопоніми Покуття, твірними основами яких виступають географічні терміни, характерні для досліджуваного регіону або сусідніх - Бойківщини, Буковини, Гуцульщини, Лемківщини, а також для лексики західнополіських говірок .In the article microtoponyms of Pokuttya region, which are derivated from geographical terms, typical for investigated region or for adjacent regions - Boykivshchyna, Bukovyna, Hutsulshchyna, Lemkivshchyna and for vocabulary of Western Polissya' vernacular are described.
Keywords: мікротопонім; місцевий географічний термін; апелятив; мікрооб'єкт; microtoponym; local geographical term; microobject; apelativ