Особливості програм первинної професійної підготовки працівників Національної поліції України - Бондаренко, Валентин Володимирович; Bondarenko, Valentyn (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У статті висвітлено особливості первинної професійної підготовки працівників Національної поліції України. Аналізуються нормативні й варіативні частини професійних програм підготовки поліцейських, яких уперше прийнято на службу в поліцію на посади інспекторів патрульної поліції, слідчих, оперуповноважених карного розшуку та дільничих офіцерів поліції. Виявлено, що загальний фонд навчального часу – 732 год, при цьому нормативна частина становить 472 год, варіативна – 260. Нормативна частина загальна для слухачів усіх підрозділів поліції (25 навчальних дисциплін із загальнопрофесійної, професійно-теоретичної й професійно-практичної підготовки). Найбільше навчальних годин відводять на професійно-практичну підготовку, основу якої складають тактична (126 год) і вогнева підготовка (64 год). Наповненість варіативної частини програм специфічна для кожного підрозділу поліції й становить набір відповідних навчальних дисциплін, характерних для кожної спеціальності. The article highlights peculiarities of primary professional training of the National Police of Ukraine. It was conducted the analysis of regulatory and variable parts of professional training programs for police officers which were first employed for positions of patrol force inspectors, investigators, investigators of a criminal investigation department and district police officers. It was revealed that the general fund of training time is 732 hours, the regulatory part is 472 hours and the variable part is 260 hours. The regulatory part is common for students of all units of police, contains 25 subjects and consists of general professional, professional-theoretical and professional-practical training. Most of the training time is devoted to professional-practical training the basis of which contains tactical (126 hours) and fire training (64 hours). Fullness of the variable part of programs is specific for each unit of police and contains a set of relevant educational disciplines specific to each specialty.
Peculiarities of Programs of Primary Professional Training of Workers of the National Police of Ukraine
Keywords: первинна професійна підготовка; Національна поліція; перші прийняті працівники; initial professional training; National Police; first employed workers