До питання співвідношення понять “культура” та “цивілізація” в сучасному науковому дискусі - Кутузова, Галина Іванівна; Сулацкова, Ольга Федорівна; Барсук, Яна; Кутузова, Галина Ивановна; Сулацкова, Ольга Федоровна; Барсук, Яна; Kutuzova, Galyna; Sulatskova, Olga; Barsuk, Jana (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2007)
Досліджується історична трансформація в суспільній і науковій думці понять "цивілізація" та "культура", розглядається їх функціонування в сучасному науковому дискурсі. Historical transformation is explored in the public and scientific mind of concepts "civilization" and "culture", their functioning is examined in the modern scientific foreshortening.
To the Question of Correlation of Concepts "Culture" but "Civilization" in a Modern Scientific Discussion
Keywords: цивілізація; civilization; культура; culture; культурологія; culture; цивілізаційна діяльність; civilization activity; нація; nation