Семантика анімалізмів-гіперонімів у складі паремій іспанської мови - Мішкур, В. Г.; Miskur, V. G. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті зроблено спробу простежити асоціативні зв’язки, які викликають у носіїв іспанської мови анімалізми-гіпероніми, розглянуто фактори, що впливають на продуктивність анімалізмів при творенні іспанських паремій. Пояснено причини виникнення позитивних і негативних конотацій у прислів’ях та приказках зі згаданими компонентами. The article presents an attempt to observe the associations that evoke the animalisms hiperonims with the Spanish native speakers, the factors that influence on the productivity of the animalism in the time of rise of the paremias are examined. The reasons of appearance of negative connotations in the proverbs and sayings with the mentioned components are explained.
Semantics of Animalisms Hiperonims as Part of Modern Spanish Paremias
Keywords: паремія; анімалізм; гіперонім; семантика; paremia; animalism; hiperonim; semantics