Міська рада Луцька: юрисдикцiя та діяльність у ХVІ – першій половині ХVІІ ст. - Штанько, О. Ф.; Shtanko, O. F. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті розглянуто проблему організації та напрямів діяльності міської ради – магістратського органу управління Луцьком, що утворився після надання місту магдебурзького права. Висвітлено юрисдикцію та функції ради. На основі архівних джерел показано систему обрання радців. Ключові слова: магдебурзьке право, Луцьк, рада, міська громада. The article deals the problem of organization and measures of activities of the council – institute of town-governing founded after granting the Magdeburg law to Lutsk. It shows jurisdiction and functions of council. Archival material adds to the elections of council members.
Town Council of Lutsk: Jurisdiction and Activities іn 16 and First Half of the 17 Centuries.
Keywords: магдебурзьке право; Magdeburg law; міська громада; town community; Луцьк; рада; Lutsk; council