Особливості сучасної міграційної політики ФРН - Фем’як, С. В.; Моренчук, А. А.; Femiak, S. V.; Morenchuk, A. A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Розкрито суть поняття «міграційна політика», визначено основні напрями та особливості міграційної політики ФРН. Проаналізовано вплив міграційних процесів на економічний та соціальний розвиток держави. Обґрунтовано механізми реалізації державної міграційної політики Німеччини.

The essence of the concept of «migration policy», main trends and characteristics of migration policy of Federal Republic of Germany are disclosed. The impact of migration on economic and social development of the country is analysed. The mechanism of implementation of state migration policy of Germany is justified.
The Features of Modern Migration Policy of Federal Republic of Germany
Keywords: міграція; міграційна політика; імміграційна держава; біженці; переселенці; робоча сила; migration; migration policy; immigration country; refugees; immigrants; labour