Католицизм на історичній Волині: соціально-церковний аспект(поч. ХХ ст. – 1941 р.) - Куцик, Андрій; Шостак, Віктор; Kutsyk, Andriy; Shostak, Viktor (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У статті проаналізовано особливості розвитку католицької церкви та відносин між православними і като-ликами на Волині від початку ХХ ст. і до початку Другої світової війни в умовах панування у регіоні різних типів політичної влади.
Catholicism in historical Volyn, social and ecclesiastical aspect (the early XX centuries – 1941)
Keywords: Римо-католицька церква; Волинь; римо-католицьке духівництво; російське самодержавство; польська влада; сталінське керівництво; Roman Catholic Church; Volyn; Roman Catholic clergy; the Russian autocracy