Вирощування лісового садивного матеріалу в розсаднику ІІ категорії філії «Ківерцівське лісове господарство» - Доля, Ольга Віталіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Указ Президента України від 7 червня 2021 року «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів» передбачає суттєве збільшення площі лісів України. Забезпечити виконання цього завдання можна лише за допомогою лісорозведення. Лісорозведення базується на створенні нових лісових культур. Створення нових лісових культур базується на вирощуванні достатньої кількості якісного садивного матеріалу. Тобто, лісорозсадники сьогодні повинні збільшувати обсяги вирощування лісового садивного матеріалу, що і визначає актуальність роботи. У першому розділі розглядаються загальні відомості про розсадники, їх класифікації, визначено місце розсадника ІІ категорії філії «Ківерцівське лісове господарство» за цими класифікаціями. У другому розділі наводяться відомості про розсадник, характеристика ґрунтово-кліматичних умов його місцезнаходження та основні положення методики досліджень. Третій розділ містить аналіз організації території розсадника, його технічного забезпечення та виробничих потужностей. У четвертому розділі проаналізовано собівартість виробництва сіянців за останні 4 роки. П’ятий розділ присвячений стану охорони праці на розсаднику. Висновки за результатами досліджень наведені перед списком використаної літератури (36 джерел). Магістерська робота виконана на 55 сторінках друкованого тексту, містить 3 робочі таблиці, 7 робочих діаграм та 1 ілюстративний рисунок. До роботи додано 2 додатки.
Keywords: розсадництво; лісовий розсадник; сіянець; саджанець