Регіональні особливості розвитку туризму та туристичної політики в Чорногорії - Пікулик, Оксана; Pikulyk, Oksana (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У статті досліджено регіональні особливості розвитку туризму в Чорногорії. Проаналізовано динаміку та географічну структуру туристичних потоків країни. Здійснено аналіз розвитку туристичної інфраструктури в країні. Досліджено регіональні відмінності туристичних потоків у Чорногорії. Охарактеризовано основні туристичні кластери Чорногорії та відзначено їх переваги й проблеми розвитку. Досліджено особливості та основні напрями регіональної туристичної політики країни. Визначено основні проблеми й перспективи розвитку туристичної сфери в Чорногорії. . В статье исследуются региональные особенности развития туризма в Черногории. Анализируются динамика и географическая структура туристических потоков страны. Осуществлен анализ развития туристической инфраструктуры в стране. Исследованы региональные различия туристических потоков в Черногории. Охарактеризованы основные туристические кластеры Черногории и отмечаются их преимущества и проблемы развития. Исследуются особенности и основные направления региональной туристической политики страны. Определяются основные проблемы и перспективы развития туристической сферы в Черногории. The article is devoted to the study of regional features of tourism development in Montenegro. The dynamics and geographic structure of tourist flows of the country are analyzed. The analysis of development of tourist infrastructure in the country is carried out. The regional differences in tourist flows in Montenegro are investigated. The main tourist clusters of Montenegro are characterized and their advantages and problems are noted. The features and main directions of the country’s regional tourism policy are explored. The main problems and prospects of tourism development in Montenegro are determined.
Regional Features of Tourism Development and Tourism Policy in Montenegro
Keywords: туризм; регіональний розвиток; Чорногорія; регіональна туристична політика; туристичні кластери; туристичні діяльність; стратегія розвитку туризму; tourism; regional development; Montenegro; regional tourism policy; tourist clusters; tourism activity; tourism development strategy