Стан дихальної системи підлітків з різними темпами біологічного дозрівання - Сітовський, Андрій Миколайович; Sitovskyi, Andrii M.; Ситовский, Андрей Н. (Львівський державний університет фізичної культури, 2010)
Установлено, що школярі з різним рівнем біологічного дозрівання, в межах однієї віково-статевої групи, відрізняються між собою за показниками стану дихальної системи як на початку, так і наприкінці навчального року. Виявлено також суттєву гетерохронність упродовж навчального року стану дихальної системи як у хлопців так і у дівчат, обумовлену темпами біологічного дозрівання школярів. It is established that students with different levels of biological maturation, within the one age-gender group differ in terms of respiratory system at the beginning and the end of the school year. There are also significant heterohronnity of the respiratory system among the boys and girls due to the period of biological maturation of schoolchildren within an academic year.
State Of Respiratory Adolescents With Different Rates Of Biological Maturation
Состояние системы дихания подростков с разными темпами биологического созревания
Keywords: підлітки; темпи біологічного дозрівання; система дихання; biological maturation; teenagers; respiratory system