Вплив помірних фізичних навантажень на сенсомоторні реакції осіб підліткового та юнацького віку - Поручинська, Тетяна Федорівна; Остапчук, Вероніка Ігорівна; Poruchynska, Tetiana F.; Ostapchuk, Veronika I. (Міжнародний електронний науково-практичний журнал «WayScience», 2019)
Представлені результати дослідження впливу помірних фізичних навантажень на нейродинамічні реакції осіб підліткового та юнацького віку. Встановлено, що помірні фізичні навантаження здійснюють позитивний вплив на нейродинамічні реакції підлітків та осіб юнацького віку. Цей вплив може бути зумовлений підвищенням тонусу клітин кори головного мозку за рахунок поліпшення в них обмінних процесів. Встановлено також, що інтенсивність змін нейродинамічних показників не залежить від тренованості організму, тому помірні фізичні навантаження можуть бути однаковою мірою рекомендовані усім. Виявлено вікові особливості нейродинамічних реакцій: так у підлітків швидшими є прості нейродинамічні реакції, а у юнаків – функціональна рухливість та сила нервових процесів.
Keywords: помірні фізичні навантаження; особи юнацького віку; підлітки; сенсомоторні реакції