Види правотворчості громадянського суспільства - Наливайко, Т. В.; Nalyvajko, T. V. (Ужгородський національний університет, 2013)
У даній статті розкривається поняття, ознаки правотворчості. Також мова йде про різновиди правотворчості: за суб’єктами поділяється на законодавчу правотворчість громадянського суспільства (народу) та підзаконну; за засобами формування норм права – на утворення правових норм і санкціонування; за юридичною силою актів: законодавча діяльність; діяльність щодо створення підзаконних актів. This article deals with the concept, law-making features. A variety of law-making is examined. According to the subject it is divided into legislative law-making civil society (the people) and under the law; according to the means of the formation of the law norms is divided into – the creation of legal rules and sanctioning; according to the judicial force acts is divided into legislative activities, activities to create by laws.
Lawmaking types of civil society
Keywords: правотворчість; законнотворчість громадянського сусупільства; правотвочість органів місцевого самоврядування; нормотворчість суспільних об’єднань (організацій); нормотворчість комерційних кооперацій; нормотворчість трудових колективів; law-making; civil society law-making; local government administration competence; public rule-making associations (organizations); commercial cooperations rule-making; work collective rule-making