Інноваційна освітня технологія воркшоп у навчанні біології в контексті вимог Нової української школи - Іванців, Оксана Ярославівна (My University, 2024)
Освіта є однією з ключових сфер, яка потребує постійного оновлення та вдосконалення для підготовки компетентних і творчих особистостей. Нова українська школа (НУШ) ставить перед собою завдання формування сучасного освітнього середовища, що сприятиме розвитку критичного мислення, креативності та інноваційного підходу до навчання. Досить ефективною технологією для досягнення цієї мети є використання воркшопів у навчанні біології. Ця технологія поглиблює знання учнів активно залучаючи їх до освітнього процесу, стимулюючи інтерес до предмету. Інноваційні освітні технології включають широкий спектр методів і підходів, які сприяють підвищенню ефективності освітнього процесу. Воркшоп є формою інтерактивного навчання та забезпечує активну участь здобувачів освіти у дослідницькій діяльності, обговореннях, експериментах і практичних завданнях. Саме ця технологія грунтується на принципах активного навчання, співпраці, проблемного підходу до вивчення матеріалу.
Keywords: Інноваційні освітні технології; Воркшоп; Нова українська школа; Шкільний воркшоп