Використання соціальних мереж у передвиборчих PR-кампаніях парламентських політичних партій в Україні - Домарацький, Андрій Володимирович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У Вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, сформульовано її мету і завдання, об’єкт і предмет дослідження, методологічну базу та практичне значення отриманих результатів, наведено дані про апробацію роботи, а також її структуру. Загальний обсяг роботи складає 93 сторінки. Мета роботи – розкрити роль соціальних мереж у реалізації ефективної політичної PR-кампанії. Об’єкт дослідження – передвиборчі PR-кампаніях. Предмет дослідження – використання соціальних мереж у передвиборчих PR-кампаніях парламентських політичних партій в Україні. У Розділі 1 «Теоретичні основи використання соціальних мереж у політичному маркетингу» розкрито роль соціальних мереж, як одного з інструментів політичного маркетингу, визначено психологічні аспекти впливу соціальних мереж на виборців, а також розкрито особливості правового регулювання передвиборчих PR-кампаніях парламентських політичних партій в Україні. У Розділі 2 «Сутність та етапи організації PR-кампанії» здійснено характеристику загальних положень та основних цілей розробки PR-кампанії, визначено сучасні різновиди та розробка PR-кампанії, охарактеризовано стратегії використання соціальних мереж у передвиборчих PR-кампаніях. У розділі 3 «Особливості використання соціальних мереж у передвиборчих компаніях 2019 року» проведено аналіз медійних стратегій політичних партій України у виборчій кампанії 2019 р. та з’ясовано перспективи розвитку використання соціальних мереж у передвиборчих PR-кампаніях. У Висновках підсумовано результати дослідження, визначено потребу у подальшій роботі зі зміцнення правових основ забезпечення практики участі громадян України в умовах електронної демократії.
Keywords: PR-кампанії; політичні партії України; соціальні мережі; політичний маркетинг