Особливості реалізації категорій інтертекстуальності, інтеріконічності та інтерсеміотичності в німецькомовних полікодових текстах - Семенюк, Тетяна Петрівна; Semeniuk, Tetiana P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглядаються та аналізуються основні концепти текстової діалогічності – інтертекстуальність, інтердискурсивність, інтеріконічність та інтерсеміотичність, які є результатом інтерсеміотичної взаємодії двох або більше семіотично ускладених повідомлень, так званих полікодових текстів. Уточнюється поняття полікодового тексту та виявляються основні маркери інтертекстуальних, інтеріконічних та інтерсеміотичних зв’язків полікодових текстів на вербальному, візуальному та вербально-візуальному рівнях. This article deals with the analysis of the main consepts of textual dialogism – intertextuality, interdiscoursivity, intersemiotics and intericonicity as a result of intersemiotic interaction of two or more semiotic complicated texts, called polycode texts. Extensive attention has been paid to the notion of polycode text and the markers of intertextual, intericonic and intersemiotic relations of polycode texts on the verbal, visual and verbal-visual levels.
Peculiarities of Realization of the Categories of Intertextuality, Intericonicity and Intersemiotics in German Polycode Texts
Keywords: текст; претекст; дискурс; полікодовий текст; інтертекстуальність; інтердискурсивність; інтерсеміотичність; інтеріконічність; text; pretext; discourse; polycode text; intertextuality; interdiscoursivity; intersemiotics and intericonicity