Дискурсивний аналіз символів та візуальних образів українського воїна в німецькомовних онлайн-виданнях - Зеленюк, Ярослав Вікторович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У кваліфікаційній роботі розкрито поняття медіатексту в лінгвістичній літературі; описано методи вивчення змісту медіакомунікацій; визначено особливості медійного вираження війни та її реалій; проаналізовано формування поняття образу українського воїна в українських та німецькомовних медіа; оцінено лінгвістичні особливості медіаобразу українського воїна; проведено огляд структурних особливостей візуалізації та символів українського воїна в німецьких онлайн-виданнях; показано комунікативно-прагматичний аспект вираження образу українського воїна в німецькому медіатексті. Наукова новизна дослідження виражена залученням до наукового обігу тематики формування динамічного образу українського воїна в суспільстві за допомогою німецькомовних медіаканалів впродовж триваючої війни в Україні та реагування на неї в Німеччині. Практичне значення роботи визначається використанням отриманих результатів в подальшій репрезентації і створенні позитивного іміджу українського воїна в німецькомовному середовищі через онлайн-видання.
Keywords: образ; український воїн; український солдат; медіатекст; медіаобраз