Початкові етапи українського релігієзнавства - Кондратик, Леонід Йосипович; Кондратик, Ольга Василівна; Кондратик, Леонид Иосифович; Кондратик, Ольга Васильевна; Kondratyk, Leonid; Kondratyk, Olga (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Охарактеризовано два етапи розвитку академічного релігієзнавства в Україні - від половини XIX ст. до першої третини XX ст. Виокремлено критерії членування історії релігієзнавчої думки, проаналізовано специфіку кожного з етапів та основні підходи. Рассматриваются два этапа развития академического религиоведения в Украине - с I половины XIX в. до 1-й трети XX в. Выделены критерии членения истории религиоведческой мысли, проанализирована специфика каждого этапа, охарактеризованы основные подходы.In the artikle two stages of developmen of academic study of religion in Ukraine - from the middle of XIX century to first third of XX century are defined.The criteria of division of history of religious thougt are selected, a specifics of each stage is analysed,description of basic approaches is given.
Начальные этапы украинского религиоведения
Initial Stages of Study of Religious in Ukrainian
Keywords: релігія; религия; religion; цивілізація; цивилизация; civilization; еліта; элита; elite; диференціація; дифференциация; differentiation; містицизм; мистицизм; mysticism