Функціонально-семантичні особливості мікротеми „Адресат” у сучасних філологічних рецензіях - Левчук, Ірина Петрівна (Національний університет „Острозька академія”, 2010)
У статті проаналізовано функціонально-семантичні особливості однієї з обов’язкових мікротем сучасних філологічних рецензій – „Адресат”. З’ясовано основні моделі побудови цієї міні-теми, вирізнено типові лексико-синтаксичні конструкції. (The article analyzes the functional-semantic features of one of the mandatory microtopic modern philological reviews – "addressee". Determines basic model building of this mini-theme, separated typical lexical-syntactic structures).
The functional-semantic features of microtopic modern philological reviews – "addressee"
Keywords: мовознавча та літературознавча рецензії; обов’язкові мікротеми; типові лексико-синтаксичні конструкції; оцінна інформація; linguistic and literary reviews; mandatory microtopic; typical lexico-syntactic structures; evaluative information; языковедческая и литературоведческая рецензии; обязательные микротемы; типичные лексико-синтаксические конструкции; оценочная информация