Екологічна система освіти і виховання як ефективний шлях формування екологічної культури - Сулацкова, Ольга Федорівна; Сулацкова, Ольга Федоровна; Sulatskova, Olga (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
У статті розкриваються пріоритети екологічної освіти і виховання у становленні екологічної культури, аналізуються тенденції, у межах яких проявляється дія екологічного фактору. В статье раскрываются приоритеты экологического образования и воспитания в становлении экологической культуры, анализируются тенденции, в которых проявляется действие экологического фактора. The article deals with the problem of ecological education and upbringing in the process of forming ecological culture; the auther analyses tendencies within the limits of which ecological factor functioning is manifested.
Экологическая система образования и воспитания как эффективный путь формирования экологической культуры
Ecological System of Education and Upbringing as an Effective Way of Forming of Ecological Culture
Keywords: екологічна освіта; экологическое образование; ecological education; екологічне виховання; экологическое воспитание; ecological upbringing; екологічна культура; экологическая культура; ecological culture; екологічна свідомість; экологическое сознание; ecological consciousness; екологічна компетентність; экологическая компетентность; ecological competence; екологічне мислення; экологическое мышление; ecological thought