Інтеграція музеїв в освітній процес: світові та українські практики - Гаврилюк, Світлана Віталіївна (My University, 2024)
У статті висвітлюються актуальні у ХХІ ст. питання, пов’язані із місцем музейних закладів у системі сучасних знань, зокрема, їх інтеграцією в освітній процес. Простежуються особливості трансформації музеїв щодо співпраці з освітніми закладами, наводяться приклади діяльності музеїв різних країн світу, у тому числі України, із залучення учнівської і студентської молоді до музейних заходів, пошуку нових шляхів і форм взаємодії із закладами освіти щодо поширення знань і водночас пошуку нових груп потенційних споживачів музейного продукту на ринку послуг.
Keywords: музей; музейна аудиторія; освітній процес; інтеграція; музейний маркетинг; інновації; 069:005.1]:373.3/.5.091.2