Розробка електронного кабінету викладача - Сахнюк, Василь Євгенович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Розглянуто основні питання, що стосуються процесу створення автоматизованого робочого місця викладача у мережі Інтернет. В результаті було розроблено бекенд частину програмного засобу «ARMlect» з використанням мови програмування PHP та інших допоміжних технологій, в якому реалізовано різні механізми, покликані спростити робочий процес викладача. За допомогою системи можна виконувати інформаційні операції стосовно предметів та занять навчальної програми, працювати з даними про викладачів та студентів, вести облік та контроль навчального процесу, вносити та редагувати дані про успішність та відвідуваність студентів у електронний журнал та виконувати інші функції дотичні до роботи викладача вищого навчального закладу. Розроблений програмний продукт дозволяє в онлайн режимі реалізувати механізми реєстрації та авторизації, автентифікації, групування користувачів та розмежування прав, збереження формалізованої інформації у базах даних та, за допомогою цих механізмів, реалізувати основні функції робочого процесу викладача. Система адаптована для ефективного використання пристроями на основі різних ОС та з різною роздільною здатністю екрана, забезпечує безпеку та обмеження доступу до даних користувачів, характеризується низьким порогом входу та легкістю роботи з основними функціями. В результаті впровадження даної системи автоматизації робочого процесу викладача можна ефективність навчального процесу, прозорість і достовірність оцінки діяльності всіх учасників навчального процесу та полегшить роботу викладачів закладів вищої освіти.
Keywords: автоматизоване робоче місце; технології бекенд розробки; модель розробки; викладач