Кременець в ХІІІ ст. та його місце в завойовницьких походах татаро-монгольських орд на Волині - Яцечко, Тетяна Володимирівна; Yatsechko T. V. (My University, 2009)
Кременець – одне з найдавніших міст України. Його початки губляться у глибині віків, сягаючи часів Давньої Руси-України. Відомості руських літописів дають лише підстави гадати, що очевидно, місто виникло у ХІІ столітті. Однак єдиною достовірною датою першої згадки про Кременець треба вважати 1227 рік, зафіксований у Галицько-Волинському літописі ХІІІ ст.
Яцечко-Блаженко Тетяна Володимирівна - ст. викл. кафедри археології, давньої та середньовічної історії України Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: Кременець; татари; монголи; Болеслав; місто; замок