Тенденції банкострахування в умовах нестабільності розвитку фінансового ринку України - Борисюк, Олена Володимирівна; Borysiuk, Olena V. (My University, 2019)
У статті наголошується, що процес глобалізації фінансових ринків у світовій економіці трансформував відносини банків і страхових компаній. Взаємне проникнення банківського і страхового бізнесу останні десять років було домінуючою тенденцією на фінансовому ринку, що створило передумови розгляду і аналізу такого явища як банкострахування. Інтеграція в формі банкострахування отримала практичну реалізацію на вітчизняному ринку і має свою динаміку розвитку. Теоретичні та практичні дослідження доводять, що роль страхування значно ширше, а синергетичний ефект від позитивних процесів на страховому та банківському ринках впливає на прискорений і стабілізуючий розвиток інших секторів економіки. Проведено переваги банкострахування для основних його учасників, а також виділено тенденції подальшого його розвитку. The article emphasizes that the process of globalization of financial markets in the world economy has transformed relations between banks and insurance companies. The mutual penetration of the banking and insurance business for the past ten years was a dominant trend in the financial market, which created the prerequisites for the consideration and analysis of such a phenomenon as bank insurance. Integration in the form of bank insurance has gained practical implementation in the domestic market and has its own development dynamics. Theoretical and practical research proves that the role of insurance is much broader, and the synergistic effect of positive processes in the insurance and banking markets affects the accelerated and stabilizing development of other sectors of the economy. The advantages of bank insurance for its main participants have been made, as well as the tendencies of its further development.
Bank insurance trends in terms of the instability of the development of the financial market in Ukraine
Keywords: ризик; банківські ризики; комплексне страхування банківських ризиків; банкострахування; фінансовий ринок; risk; banking risks; comprehensive insurance of bank risks; bank insurance; financial market