Проєкт еко-готелю у приміській рекреаційній зоні - Сурмик, Вадим Володимирович (My University, 2025)
Розвиток екологічно-орієнтованого готельного бізнесу можна вважати перспективним для держави напрямом, оскільки є значна кількість придатних для цього ландшафтів, низький рівень заселеності територій, попит на екологічні послуги серед відпочивальників. Сприятливими умовами до будівництва екоготелів у регіонах є: значні рекреаційно-туристичні ресурси; популяризація екологічно чистих матеріалів і продуктів; потреба у широкому спектрі додаткових послуг та ін. У кваліфікаційній роботі здійснена спроба спроектувати екологічний готель «Зачарований Став» у приміській рекреаційній зоні поблизу обласного центу (село Гаразджа). Метою дослідження є виконання наступних завдань: визначити маркетингову політику проектованого екологічного готелю; охарактеризувати інженерно-технологічні аспекти проєкту; проаналізувати будівельно-технічні показники проєкту; здійснити оцінку ефективності капітальних вкладень, окупності проєкту; оцінити прогнозовані результати економічної діяльності проектованого екологічного готелю; Предмет дослідження: прогнозування операційної та економічної діяльності готелю, організація і забезпечення функціонування готельно-ресторанного комплексу, організаційно-економічні розрахунки. Об’єктом дослідження є проєкт екологічного готелю «Зачарований Став» у приміській рекреаційній зоні. Практичне значення одержаних результатів полягає у тому, що теоретичні й методологічні положення щодо формування управління екологічним готелем мають конкретні пропозиції, придатні для практичного використання в управлінні підприємством.
Keywords: екологічний готель; еко-готель; проєкт; засіб розміщення; будівельні показники; технічні показники; фінансові показники