Конструктивні елементи дизайну (на прикладі журнальної періодики) - Канагеєва, Ірина О.; Kanaheieva, І. О. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті проаналізовано можливості конструктивних елементів графічного дизайну та важливість їхнього застосування. Визначено типологічні особливості кожного з цих елементів та основні завдання, які вони виконують. Досліджено вплив сторінкових елементів на реципієнтів та їхні можливості щодо поліпшення процесу читання загалом. Викладена інформація зацікавить дизайнерів-початківців, допоможе їм зорієнтуватися у можливостях кожного з аналізованих елементів та потрібності їхнього застосування, а також підкаже актуальні сучасні тенденції у дизайні друкованої періодики. The article deals with the aspects of constructive elements of graphic design and the importance of their application. The author defines typological features of each of these elements and basic tasks that they perform. The influence of page items on recipients and their capabilities to improve the process of reading in general are overviewed. The provided information may be interesting for the beginners in the field of design. It will help them to understand the capabilities of each of the analyzed elements and foresee the usefulness of their practical application. Summarized data will also help to advise current trends in the design of printed periodicals.
Structural Design Elements (On an Example of Magazines)
Keywords: білий (негативний) простір; white (negative) space; конструктивний елемент; constructive element; графічний дизайн; graphical design; сторінковий елемент; page; верстка; layout