Леся Українка і Елізабет Бравнінґ - Вісич, Олександра; Visych, O. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
У статті проаналізовано типологічні паралелі творчості Лесі Українки і англійської поетеси Елізабет Бравнінґ, що виявляються у суголосних мотивах і образах. Простежено біографічні перегуки. Доведено схожість пізнього англійського романтизму та українського неоромантизму. In this article are analyzed the typological parallels of Lesya Ukrainka’s creativity and english poet Elithabeth Bravninh, that detected in consonant motifs and images. Are retraced the biographical perehuky. The similarity of late english romanticism and ukrainian neoromanticism.
Lesya Ukrainka and Elithabeth Bravninh
Keywords: Леся Українка; Елізабет Бравнінґ; романтизм; неоромантизм; біографія; Lesya Ukrainka; Elithabeth Bravninh; romanticism; neoromanticism; biography