Статистика Праведників народів світу як відображення українсько-єврейських та єврейсько-польських взаємин - Гон, Максим; Gon, M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті досліджено причини незначної кількості тих українців і поляків у Західній Україні, які під час війни рятували євреїв від Голокосту. The article deals with the reasons of the small number of Ukrainians and Poles in Western Ukraine, who rescued Jews in times of Holokaust.
The Statistic of Righteous as Reflection of Ukrainian and Jews and Jews and Poles Relations
Keywords: українці; поляки; євреї; націоналізм; Голокост; Ukrainians; Poles; Jews; nationalism; Holokaust