Збройна боротьба УПА: волинсько-поліський період (березень–грудень 1943 р.) - Ленартович, Олег Юрійович; Lenartovych, Oleg (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті розглядаються питання тактики і стратегії збройної боротьби українського націоналістичного підпілля на Волині у березні-грудні 1943 р., формування та функціонування адміністративної влади на визволених УПА територіях. The tactics and strategy of the armed fight of the Ukrainian nationalistic underground on Volyn' in the period of March- December, 1943, the forming, and also functioning of administrative power on rescued by UPA territories are examinedin this article.
The Armed Fight of UPA: Volyn'-Polissya Period (March-December 1943)
Keywords: рейхскомісаріат "Україна"; окупація; Волинь; "Колківська республіка"; ОУН; УПА; occupation; reyhskomisariat "Ukraine"; Volyn'; "Kolky Republic"; OUN; UPA